Welkom in het doolhof van hotelsoftware…

Vroeger, dat waren nog eens tijden…

In de tijden vóór 2008 antwoordde iedere hotelier hetzelfde als je hem of haar vroeg met welke PMS je werkte… Dat was natuurlijk Fidelio. De echte exoot probeerde het wellicht met Brilliant of Hotel Concepts, maar daarmee had je direct 80% van de markt. Zocht je naar een specifiek rapport of wilde je een aanpassing op maat? Pech, want door de sterke marktpositie van deze partijen was het vrijwel onmogelijk enige invloed uit te oefenen op de ontwikkeling van het pakket.

Stroomversnelling

De afgelopen 5 jaar is de technologie in de hotellerie in een enorme stroomversnelling gekomen. Cloud is het nieuwe magische woord; op afstand je hotel kunnen leiden met directe integraties met diverse andere software pakketten. Inmiddels zijn er dan ook tientallen aanbieders van hotelsoftware. Het PMS staat niet meer centraal in een hotel, maar is onderdeel geworden van een veel breder spectrum aan software; channel managers, POS, boekhoudpakketten, review management, revenue pakketten, productiviteits software en CRM systemen.

Het systeem moet gewoon doen wat ik zeg!

Wij spreken veel hoteliers die door de bomen het bos niet meer zien. Op basis van een of twee gesprekken wordt gekozen voor een bepaald software pakket, waarna blijkt dat het systeem helemaal niet kan leveren wat de hotelier eerder had bedacht. Daarnaast wordt van een moderne hotelier verwacht dat je zelf de connecties legt met channel managers en boekings modules waarna het in veel gevallen mis gaat. Boos worden op software is dan vaak het gevolg…

Revenue support

Het inrichten van hotelpakketten en het vertalen van een strategie strategie naar een werkbare situatie voor hotelpersoneel is voor ons dagelijkse kost. Wij bepalen samen met de hotelier de strategie, waarna we in een sneltreinvaart zorgen dat systemen doen wat we bedacht hebben. Bijsturen, analyseren van data en dit vertalen naar ‘hotel-taal’ zodat we snel beslissingen kunnen nemen om de performance te verbeteren.